Kom op zaterdag 2 juni naar de Open Dag Kinderknooppunt

gemeentehuis LochemOPEN DAG

gemeentehuis Lochem

BOUWPLAATS GEMEENTEHUIS LOCHEM

Op zaterdag 2 juni 2012 is de landelijke Dag van de Bouw. Aannemer Aan de Stegge uit Goor stelt daarom de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis Lochem open voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Volwassenen en kinderen zijn van harte welkom op Hanzeweg 8 Lochem. Op de bouwplaats zullen er rondleidingen worden gegeven voor volwassenen en speciaal voor kinderen. Aan de Stegge verzorgt de koffie en limonade voor alle gasten in het naast gelegen Kinderknooppunt atelier. Hier zullen de hele dag creatieve inloop kinderactiviteiten zijn, waar alle kinderen gratis aan mee kunnen doen. Lees hieronder wat de verschillende activiteiten zijn.

OPEN DAG KINDERKNOOPPUNT NAAST BOUWPLAATS

Direct naast de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis is het Kinderknooppunt atelier op Hanzeweg 4 te Lochem. Het Kinderknooppunt is het kinderproject verbonden aan de bouw van het nieuwe gemeentehuis Lochem en daarom ook open voor publiek op de Dag van de Bouw. Het Kinderknooppunt verzorgt tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis creatieve inloop activiteiten voor kinderen. Cultuurwethouder Wilma Heesen zal deze creatieve kinderactiviteiten feestelijk openen om 10.30 uur.

Kinderknooppunt

GRATIS KINDERACTIVITEITEN IN HET KINDERKNOOPPUNT

Kom op 2 juni je eigen gebouw ontwerpen!

Als je architect zou zijn, welke gebouw zou je ontwerpen? Hoe ziet het er uit? Wat maakt het zo bijzonder? Voor wie heb je het ontworpen en op welke plek zou je het willen bouwen? In samenwerking met de architect van het gemeentehuis Lochem, Thomas Rau, biedt het Kinderknooppunt deze activiteit gedurende de hele dag aan. Thomas Rau zal naderhand op alle ontwerpen van de kinderen een reactie geven. Zijn reacties en de ontwerpen van de kinderen zijn een week later te zien op deze site. Rondleidingen speciaal voor kinderen op de bouwplaats Het Kinderknooppunt verzorgt de hele dag speciaal voor kinderen rondleidingen op de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis Lochem.

Help mee met kunstwerk DE KNOPEN ZON!

In het nieuwe gemeentehuis Lochem komt een 2,5 meter hoog kunstwerk gemaakt van de tienduizenden knopen die door de basisschoolleerlingen uit de hele gemeente Lochem zijn ingezameld. Het grote verlichte kunstwerk symboliseert DE ZON. De zon is namelijk de energievoorziener van het nieuwe gemeentehuis. Op 2 juni maken we in het Kinderknooppunt een kleiner schaalmodel van dit kunstwerk DE ZON. Gedurende de hele dag kan je in het Kinderknooppunt komen helpen om deze knopen zon te maken.