Eerste paal gemeentehuis Lochem

1 maart 2011
Eerste paal gemeentehuis Lochem

Bekijk foto's »
Bekijk film »

LOCHEM- Terwijl de moderne machines in redelijke stilte hun werk deden aan de Hanzeweg in Lochem, knalde daarnaast met een harde knal de symbolische eerste paal van het nieuwe gemeentehuis Lochem de grond in. De hoofdrol bij de plechtigheid was weggelegd voor de kinderen van het Kinderknooppunt project. Een creatief project verbonden aan de bouw van het nieuwe gemeentehuis Lochem.

Iedere kern of buurtschap van de gemeente Lochem heeft een kind als
vertegenwoordiger in het project.

Na het openingswoord van wethouder Berend-Jan Bussink vertrokken de kinderen samen met de wethouder en burgemeester naar de naastgelegen bouwlocatie. Op de bouwhelmen van de kinderen stond duidelijk aangegeven waar de kinderen vandaan komen, namelijk uit Lochem, Almen, Barchem, Eefde, Gorssel, Epse, Joppe, Harfsen, Kring van Dorth, Laren, Exel, Zwiep.

Na een feestelijke knal werden grote gekleurde ballonnen losgelaten. Aan de ballonnen hingen kaartjes van de kinderen, met daarop hun eigen persoonlijke wensen voor de toekomst. Het gebied waar het nieuwe gemeentehuis van Lochem wordt gebouwd draagt de naam Etalage naar de toekomst.

De wensen van de kinderen waren o.a.:
-Ik hoop dat het hier later net zo mooi en groen is als nu,of liefst nog beter. En dat er buiten nog volop dieren als paarden, koeien, schapen maar ook reeën en dassen te zien zijn. -Dat de vogels meer gaan fluiten, zodat iedereen vrolijker wordt. -Oude mensen beter helpen. -Dat je lol hebt in het leven.