Kinderknooppunt verbindt kinderen met de bouw van het gemeentehuis

{slimbox images/stories/kinderknooppunt/plattegrond_omgeving_groot.jpg,images/stories/kinderknooppunt/creatief_kinderproject.jpg,Creatief kinderproject - klik op de foto voor vergroting}
Begin maart 2011 gaat naast de bouwlocatie van het nieuwe gemeentehuis Lochem
het Kinderknooppunt van start. Een kinderwerkplaats voor kinderen uit de
gemeente Lochem waarin knutselen, bouwen, experimenteren met oude
bouwmaterialen, tekenen, fantasieontwerpen en architectuur centraal staan.
Het project beslaat de gehele bouwperiode van het nieuwe gemeentehuis,
zodat kinderen uit alle kernen de bouw van begin tot einde kunnen volgen.


Het Kinderknooppunt is een burgerinitiatief van Ingrid Schreuder uit Harfsen.
Zij is van huis uit pedagoog en heeft veel ervaring met het geven van creatieve lessen aan kinderen.
Toen Ingrid Schreuder hoorde van de bouw van het nieuwe gemeentehuis dacht ze aan de kans die deze bouw in zich draagt.
De levendigheid van een bouwplaats als prachtige, dynamische plek om kinderen uit de 9 kernen en 3 buurtschappen middels creativiteit met elkaar te verbinden.

Kinderen uit de gehele gemeente Lochem kunnen kosteloos meedoen aan het creatieve project en kunnen zich opgeven via de website www.kinderknooppunt.nl. In eerste instantie zijn de activiteiten voor de kinderen wekelijks, daarna twee wekelijks of maandelijks.

De eerste groep kinderen start in maart. Deze groep verricht samen met wethouder Berend-Jan Bussink de eerste bouwhandeling van het nieuwe gemeentehuis op de bouwplaats aan de Hanzeweg 8 in Lochem.

De gemeente Lochem ondersteunt het project. Cultuurwethouder Wilma Heesen: “We zijn aangenaam verrast dat de bouw van het nieuwe gemeentehuis leidt tot een burgerinitiatief dat wil prikkelen en verbinden”.

De gemeente faciliteert het project door naast de bouwplaats een ruimte beschikbaar te stellen en door intermediair te zijn naar partijen die betrokken zijn bij de bouw. Het project wordt verder geheel gedragen door vrijwilligers.

Ingrid Schreuder hoopt dat kinderen zich aanmelden en dat inwoners uit de gemeente het leuk vinden om te participeren als vrijwilliger. Aanmelden kunt u via deze website. Informatie kunt u vinden op deze website.