Burgerinitiatief

img3_burgeriniatief

Begin maart 2011 begon de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Lochem. Sommige inwoners uit de gemeente Lochem vroegen zich af of dit gemeentehuis er wel moest komen. Echter de komst van het gemeentehuis is nu een gegeven. Uitgaande van dit gegeven, dacht Ingrid Leufkens, initiator van het burgerinitiatief Kinderknooppunt, aan de prachtige kans die de bouw van het gemeentehuis in zich draagt.

img4_burgeriniatief

 

De kans om kinderen uit de 9 kernen en 3 buurtschappen met elkaar te verbinden middels een creatief kinderproject gedurende de gehele bouwperiode van het gemeentehuis.

 

img5_burgeriniatiefAls inwoonster van Harfsen werkt Ingrid Leufkens al meer dan 25 jaar creatief met kinderen. Ze is pedagoog, kleermaakster en geeft  ruim 15 jaar schilderles aan kinderen.

img1_burgeriniatief

 

Gemeente Lochem  heeft haar Kinderknooppunt project "geadopteerd" en ondersteunt  het project op een aantal punten. Het blijft echter een vrijwillig  burgerinitiatief. Ze trekt de kar zelf en wordt door vrijwilligers ondersteunt.

Het Kinderknooppunt is na de bouw van het gemeentehuis Lochem sinds voorjaar 2013 verbonden aan de bouw van de Multifunctionele Accomodatie in Lochem waar ook de Propschool en de Prins Hendrikschool onderdeel van zullen zijn. Tevens zullen in de Multifunctionele accomodatie de BSO Avonturijn, Centrum voor Jeugd en Gezin en Sensire huisvesting krijgen. Kinderen van de twee scholen zullen in de komende jaren via het Kinderknooppunt verbonden worden met de bouw van hun nieuwe school. 

Ingrid Schreuder

Plattegrond kinderknooppunt